10 χρόνια!

Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια από την πρώτη μου επίσκεψη στα δάση της Οροσειράς της Ροδόπης. Σε όλες αυτές τις επισκέψεις ένας από τους βασικούς στόχους ήταν να δω και να φωτογραφίσω Αγριόκουρκο. Το εμβληματικό είδος του δάσους ίσως στο πιο νότιο σημείο εξάπλωσής του στην Ευρώπη. Πάντα όμως μέχρι τώρα γυρνούσα με μια μικρή απογοήτευση μιας και καμία προσπάθεια δεν είχε αποδόσει. Παρ’ όλες τις πληροφορίες και το ψάξιμο ποτέ δεν καταφερνα να το βρω.
Άλλωστε ο πληθυσμός είναι αρκετά μικρός. Λιγότερα από 400 άτομα λέγεται ότι υπάρχουν σε όλο το τεράστιο δάσος.
Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο! Επιτέλους στην τελευταία εξόρμηση με το Μιχάλη και το Γιώργο η τύχη μας χαμογέλασε. Πέσαμε πάνω σε ένα όμορφο θηλυκό άτομο που βρισκόταν πάνω στο δρόμο! Καθήσαμε ήσυχα και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες μιας και το εντυπωσιακό πουλί φάνηκε να μην ενοχλείται ιδιαίτερα από την παρουσία μας. Σιγά-σιγά αφού μας χάρισε μερικά όμορφα καρέ, χάθηκε μέσα στο δάσος.
Αυτή η συνάντηση επισκίασε όλα τα άλλα όμορφα και σπάνια είδη που όπως πάντα βλέπει κάποιος στο μοναδικό αυτό δάσος. Όπως τη Σπουργιτόγλαυκα της φωτογραφίας που βρήκαμε στην περιοχή του δάσους της Ελατιάς.
Μην ξεχνάτε ότι με κλικ πάνω στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος μαζί με τα στοιχεία της λήψης.

2 comments to 10 χρόνια!