Τις πρώτες μέρες του 2017 επισκεύτηκα ξανά τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά έψαχνα για ένα Βροχοπούλι του Ειρηνικού που είχε εμφανιστεί εκεί πριν από αρκετές μέρες.
Αυτό το είδος είναι ένας σπάνιος επισκέπτης για την Ελλάδα και μιας και εκείνες τις μέρες επέστρεφα στην Αθήνα μετά από ολιγοήμερες διακοπές λόγω των γιορτών, άλλαξα τη διαδρομή της επιστροφής, προκειμένου να το δω και να πάρω μερικές φωτογραφίες.
Οι εκβολές του Γαλλικού ποταμού βρίσκονται στα όρια της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ακριβώς στο σημείο που το ποτάμι χύνεται στη θάλασσα, σε κάποιο σημείο που τα νερά είναι σχεδόν στάσιμα, μαζεύονται αρκετά αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί σε όλη τη διαδρομή του ποταμιού. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κάθε λογής αντικείμενα δημιουργούν ένα όχι και τόσο ευχάριστο θέαμα σε εκείνο το σημείο.
Ακριβώς εκεί, επιστρέφοντας από το σημείο που είχε παρατηρηθεί το Βροχοπούλι του Ειρηνικού, είδα αυτό το Κουφομπεκάτσινο να τρέφεται χωρίς να μου δίνει καμία σημασία. Ένας πραγματικός νάνος με σώμα όχι μεγαλύτερο από σπουργίτι, τσιμπολογούσε ανάμεσα στα πλαστικά μπουκάλια και τις σακούλες στον αγώνα του για επιβίωση στο μισοπαγωμένο ποτάμι. Πήρα μερικές φωτογραφίες πριν συνεχίσω το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα.
Όσο για το Βροχοπούλι του Ειρηνικού, τελικά το βρήκα μετά από αρκετές ώρες ψάξιμο. Αν και το φως δεν ήταν από την ιδανική γωνία, τελικά κατάφερα να βγάλω μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες.
Πράγματι οι υγρότοποι έχουν λίγο πολύ το πρόβλημα των μπουκαλιών και σκουπιδιών (φωτογραφικά μιλώντας) το οποίο δεν υπάρχει αλλού πχ στα βουνά.
Εντύπωση προκαλεί η ποιότητα της φωτογραφίας στα 1600 ISO.