Αυτό το καλοκαίρι βρέθηκα για δύο εβδομάδες στα Αντικύθηρα συμμετέχοντας στο εθελοντικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.
Οι μέρες στο νησί πέρασαν πολύ όμορφα αλλά και πολύ γρήγορα. Όταν περνάς αρκετές μέρες σε τόσο μικρά και απομωνομένα μέρη έρχεσαι πιο κοντά με τους ανθρώπους εκεί και η αναχώρηση είναι λίγο πιο στενάχωρη μιας και σημαίνει κάτι παραπάνω από το τέλος των διακοπών. Ελπίζω να καταφέρω να επισκευτώ ξανά το νησί στο μέλλον, ακόμα και μόνο για να κάνω διακοπές εκεί.
Φωτογραφικά ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα πράγματα, αλλά τελικά η Άνοιξη φαίνεται ότι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για φωτογράφιση των πολλών μεταναστευτικών πουλιών που περνούν από το νησί. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετά είδη ενδημικά στο νησί που δίνουν έτσι και αλλιώς αρκετές ευκαιρίες. Από αυτά ξεχωρίζουν φυσικά οι Μαυροπετρίτες μιας και τα Αντικύθηρα φιλοξενούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αναπαραγωγική αποικία με 900 περίπου ζευγάρια. Υπάρχουν βέβαια ακόμα και οι Πετρίτες, οι Νησιώτικες Πέρδικες, οι Κόρακες και αρκετά νυχτόβια αρπακτικά είδη μιας και είδαμε εύκολα Γκιώνη αλλά και Τυτώ πολύ κοντά στον ξενώνα της Ορνιθολογικής.
Μην ξεχνάτε ότι κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα στοιχεία της λήψης, αλλά και να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.