Μια μέρα στον Παρνασσό

Ένα Σάββατο πριν μερικές εβδομάδες ήταν μια από τις απάνιες περιπτώσεις που είχα όλη τη μέρα ελεύθερη. Έτσι μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να κάνω μια ημερήσια εξόρμηση στον Παρνασσό, σε αναζήτηση φωτογραφικών ευκαιριών κυρίως για Δασικά και Αλπικά είδη πουλιών. Στον Παρνασσό είχα πάει πολλές φορές στο παρελθόν και ομολογώ ότι δεν είχα εντυπωσιαστεί από το μέρος. Επειδή βρίσκεται αρκετά κοντά στην Αττική και λόγω και του Χιονοδρομικού, μαζεύει πολλούς επισκέπτες ειδικά το Χειμώνα. Η αυξημένη ανθρώπινη όχληση οδηγεί πολλά άγρια ζώα και πουλιά να επιλέγουν πιο ήσυχα μέρη για να ζήσουν. Αυτή τη φορά όμως με έκπληξη ανακάλυψα ότι τον Οκτώβριο, όταν το βουνό δεν έχει πολύ κόσμο, υπάρχουν ακόμα καλές φωτογραφικές ευκαιρίες εκεί.

Στον Παρνασσό πήγα με το Γιώργο, ένα φίλο και συνάδελφο φωτογράφο και περάσαμε πολύ όμορφα ολόκληρη τη μέρα φωτογραφίζοντας πολλά δασικά είδη όπως Δεντροτσοπανάκους, Καμποδεντροβάτες, Ελατοπαπαδίτσες, Κλειδωνάδες, Φανέτα, Φλώρους, Πυροβασιλίσκους κ.α. Επιπλέον βρήκαμε ένα αρκετά μεγάλο κοπαδάκι από Χιονοκότσυφες που είναι αρκετά σπάνιοι για την Ελλάδα. Φαίνεται ότι έκαναν μια σύντομη στάση στον Παρνασσό πηγαίνοντας νότια προς την Αφρική. Τις επόμενες μέρες πολλοί ακόμα φίλοι ανέβηκαν για να δουν και να φωτογραφίσουν αυτό το είδος μόλις το νέο διαδόθηκε 🙂

Επίσης είδαμε και δύο Πετροπέρδικες. Παρά το ότι είχα πάει πολλές φορες και όλες τις εποχές στον Παρνασσό και ήξερα ότι υπάρχει ένας πληθυσμός που ζει εκεί, ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα να δω κάποιες εκεί. Ο καιρός ήταν επίσης πολύ καλός για την εποχή και έτσι η μέρα κύλησε πολύ γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε. Μαζέψαμε τον εξοπλισμό μας αργά το απόγευμα αρκετά μετά από τη δύση του ηλίου. Σίγουρα θα βάλω στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στον Παρνασσό και για τον επόμενο Οκτώβρη.
Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε όπως πάντα κάνοντας κλικ πάνω στις φωτογραφίες να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση μαζί με τα στοιχεία της λήψης.

Comments are closed.