Μετανάστευση στην Αθήνα

Φέτος το Φθινόπωρο στους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς κοντινούς στην Αθήνα υγρότοπους, είτε δεν είχε σχεδόν καθόλου νερό (Σχοινιάς), είτε η στάθμη του νερού ήταν πολύ ψηλά (Λούτσα). Έτσι τα παρυδάτια είδη ήταν είδος εν ανεπαρκεία στην Αθήνα. Ευτυχώς όμως η χρονιά ήταν πολύ καλή για παρατήρηση και φωτογράφιση μικρόπουλων και έτσι κατάφερα να βγάλω αρκετές καλές φωτογραφίες από αυτά τα είδη.

Επισκεύτηκα συχνά τα γνωστά ενδιαφέροντα σημεία στα Σπάτα, αλλά στον Υμηττό δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω παρά μόνο μια φορά φέτος το Φθινόπωρο. Φοινίκουροι, Τσιροβάκοι, Μυγοχάφτες είχαν την τιμητική τους όπου και αν βρέθηκα!

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους περαστικούς μετανάστες υπάρχουν και οι τοπικοί. Έτσι οι πρώτοι Μαυροσκούφηδες. Κοκκινολαίμηδες, Σκαρθάκια, Σπίνοι, Καρβουνιάρηδες κτλ. εμφανίστηκαν ήδη δίνοντας ζωή στα σχεδόν άδεια το καλοκαίρι πεδινά λιβάδια της Αττικής, ενώ τις τελευταίες μέρες οι πρώτες τσίχλες έκαναν αισθητή την παρουσία τους τόσο στα χαμηλά όσο και σε μεγαλύτερα υψόμετρα στα γύρω από την Αθήνα βουνά.

Οι φωτογραφίες εδώ είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από αυτές που έβγαλα από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι τώρα. Μην ξεχνάτε ότι με κλικ πάνω τους τις βλέπετε σε μεγαλύτερη ανάλυση μαζί με τα στοιχεία της λήψης.

Comments are closed.