Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από την επίσκεψή μου στην λίμνη Κάρλα κοντά στο Βόλο. Αξίζει όμως να αναφέρω λίγα λόγια για αυτή μιας και δεν έχει τύχει να την αναφέρω ξανά στο site. Η λίμνη είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος ταμιευτήρας νερού που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια για την άρδευση της περιοχής στη θέση που ήταν παλιότερα ο μεγαλύτερος ίσως υγρότοπος της χώρας.
Η ύπαρξη του νερού άλλαξε ριζικά όλη τη γύρω περιοχή και πλέον σε όλη την περιοχή μέσα και γύρω από τη λίμνη η παρουσία άγριας ζωής είναι εμφανής. Τα πουλιά γρήγορα έσπευσαν να εκμεταλευτούν το νέο βιότοπο που δημιουργήθηκε εκεί που πριν δεν υπήρχαν παρά μόνο ξερά χωράφια. Η μετανάστευση όταν φτάσαμε έίχε πλέον τελειώσει και παντού γύρω από τη λίμνη έβλέπες πουλιά να ταϊζουν τα μικρά τους ή πολλά νεαρά πουλιά όπως οι Βραχοτσοπανάκοι και οι Σταχτοπετρόκληδες που συναντήσαμε και μόλις έιχαν αφήσει τη φωλιά τους.
Για τους τελευταίους μετανάστες όμως, αυτή είναι η εποχή που φτιάχνουν τις φωλιές τους. Αυτή τη φορά συνάντησα αρκετούς τέτοιους, όπως ο Πελαργός της φωτογραφίας, αλλά και ένα ζευγάρι Λιοστριτσίδες που αν και αναπαράγονται στην Ελλάδα, είναι αρκετά δύσκολο να τις δει κανείς και να τις φωτογραφίσει, έτσι είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την φωτογραφία που βλέπετε εδώ, παρά τις σκιές και το όχι και τόσο καθαρό φόντο.
Τις φωτογραφίες όπως πάντα μπορείτε να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος μαζί με τα στοιχεία της λήψης, κάνοντας κλικ πάνω τους.