Μεσολόγγι ξανά!

Η επόμενη και τελευταία για αυτό το Φθινόπωρο επίσκεψη στο Μεσολόγγι έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μαζί με το Γιώργο και το Μιχάλη επισκευτήκαμε ξανά όλα τα σημεία που είχαμε πάει πριν 2 εβδομάδες. Είδαμε πάλι όλα σχεδόν τα είδη που είχαμε παρατηρήσει και την προηγούμενη φορά εκτός από τις Ραβδοσκαλίδρες. Η έκπληξη ήταν η συνάντηση με ένα Μελανόγλαρο αν και ακόμα είναι μάλλον αρκετά νωρίς για αυτό το είδος.

Βρήκαμε και ένα σημείο που ψάρευαν οι Καρατζάδες και είχαμε καλές φωτογραφικές ευκαιρίες και για αυτό το αρκετά σπάνιο είδος που όμως στο Μεσολόγγι μπορεί κανείς να το δει όλες τις εποχές του χρόνου. Στο ίδιο σημείο είδαμε και τέσσερεις Θαλασσολιμόζες που τρέφονταν στα ρηχά νέρα δίπλα στην παραλία.

Επιπλέον αυτή τη φορά επισκευτήκαμε τις εκβολές του Αχελώου στο Λούρο. Τα παρυδάτια είδη εκεί ήταν σε αρκετά μικρότερους αριθμούς αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε και μερικά αρπακτικά όπως ένα Ψαραετό και ένα νεαρό Πετρίτη χωρίς όμως να καταφέρουμε κάποιες καλές φωτογραφίες.

Το βράδυ της Κυριακής στην επιστροφή έκανα μια γρήγορη επισκόπηση στις φωτογραφίες της ημέρας. Τελικά το Μεσολόγγι είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο μέρος στη Νότια Ελλάδα για φωτογραφίες παρυδάτιων πουλιών.

1 comment to Μεσολόγγι ξανά!

  • Διονυσης

    Πολυ ομορφη αφηγηση Πετρο ,καθως επισης και πολυ ομορφες φωτογραφιες!!!