Τα γλαρόνια στο Μεσολόγγι

Το Μεσολόγγι είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για παρατηρητές και φωτογράφους πουλιών. Από τα πιο δημοφιλή είδη που μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Μεσολόγγι είναι τα γλαρόνια. Αρκετά είδη γλαρονιών φωλιάζουν εκεί και εύκολα μπορείς να τα δεις να πετούν, να τρέφονται ακόμα και να ζευγαρώνουν αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί την κατάλληλη εποχή.

Έτσι όταν στα τέλη Απρίλη μου δόθηκε η ευκαιρία μιας και περνούσα από την περιοχή, έκανα μια σύντομη στάση για λίγη ώρα. Στην πραγματικότητα έκανα 2 σύντομες στάσεις μιας και πέρασα 2 φορές από το Μεσολόγγι. Πραγματικά είδα αρκετά Ποταμογλάρονα και Γελογλάρονα που είχαν ήδη φτάσει από το Νότο, αλλά και 3 Καρατζάδες που δεν είχαν φύγει ακόμα προς το Βορά. Τη δεύτερη φορά (τις τελευταίες μέρες του Απρίλη) είδα και αρκετά Νανογλάρονα που είχαν φτάσει και αυτά και τρέφονταν δίπλα στο δρόμο! Ένα ζευγάρι Ποταμογλάρονα φαινόταν να ετοιμάζει τη φωλιά του σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Τουρλίδα!

Το κακό ήταν ότι έφτανα πάντα μεσημέρι και ειδικά τη δεύτερη φορά ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός, αλλά ακόμα και έτσι κατάφερα να πάρω μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες.

Comments are closed.