Ο “επώνυμος” επισκέπτης

Λίγες μέρες αφότου γυρίσαμε από τη φωτογραφική εξόρμηση στο Μεσολόγγι, ξαναπέρασα για μια σύντομη βόλτα από την περιοχή. Ο λόγος ήταν ότι έμαθα πως στην προηγούμενη επίσκεψη, χάσαμε για λίγα μέτρα το σημείο που σχεδόν κάθε χρόνο ξεχειμωνιάζει κάποιος Ψαραετός. Στην αρχή απογοητεύτηκα λίγο, αλλά μετά σκέφτηκα ότι σε λίγες μέρες θα περνούσα ξανά από την ίδια περιοχή πηγαίνοντας στο χωριό της συζύγου μου για τα Χριστούγεννα. Έτσι κάναμε μια μικρή παράκαμψη από το δρόμο μήπως αυτή τη φορά σταθώ τυχερός.
Πραγματικά λίγο πριν φτάσουμε στο σημείο, είδα από μακριά ένα Ψαραετό να ψαρεύει και να φεύγει με ένα μεγάλο ψάρι στα νύχια του. Όταν έφτασα νόμιζα ότι είχα χάσει την ευκαιρία για κάποιες καλές φωτογραφίες, αλλά σχεδόν αμέσως ένα δεύτερο άτομο εμφανίστηκε και έκανε μερικές βόλτες πάνω από την περιοχή. Έτσι κατάφερα και έβγαλα λίγα καρέ αν και όχι από πολύ κοντά.

Όταν αργότερα στο σπίτι είδα τις φωτογραφίες, διαπίστωσα ότι ο Ψαραετός ήταν δακτυλιωμένος στα πόδια. Μάλιστα σε κάποιες φωτογραφίες αν και μακρινές, φαινόταν καθαρά τα στοιχεία του δαχτυλιδιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να στέλνουμε τα στοιχεία στο “Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών” στο email takr@aegean.gr. Εκτός από το ότι έτσι βοηθάμε στην έρευνα για τη συμπεριφορά και τις μεταναστευτικές συνήθειες των πουλιών, σε λίγο καιρό μαθαίνουμε και από που έφτασε ο “επώνυμος” επισκέπτης μας.

Comments are closed.