Φωτογραφίζοντας ένα Πράσινο Δρυοκολάπτη

Οι δρυοκολάπτες είναι είδη αρκετά δύσκολα για φωτογράφηση. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι συνήθως ζουν στο δάσος και έτσι είναι αρκετά δύσκολο να τους δεις. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μέσα στο δάσος το φως δεν είναι συνήθως κατάλληλο για φωτογράφηση. Επίσης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνιμες κρυψώνες για φωτογράφους άγριας φύσης ώστε να πλησιάζουν τα άγρια ζώα χωρίς πολλή προσπάθεια.
Ο Πράσινος δρυοκολάπτης είναι ένα σχετικά κοινό είδος δρυοκολάπτη, αλλά είναι ένα αρκετά ντροπαλό πουλί και παρόλο που μπορεί κανείς να τον ακούσει, δεν είναι εύκολο να τον δει.
Μόλις λίγες ημέρες πριν, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Όρος Βόιο που βρίσκεται στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ένα μικρό περίπατο στο δάσος άκουσα πολλές φορές Πράσινο δρυοκολάπτη και έτσι αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο προσπαθώντας να βγάλω κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία. Επέλεξα ένα ωραίο σημείο που σκέφτηκα ότι ήταν κατάλληλο και για τις επόμενες δύο ημέρες ήμουν εκεί λίγο πριν την ανατολή του ήλιου και για περίπου 3 ώρες κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί, είδα αρσενικούς και θηλυκούς Πράσινους δρυοκολάπτες να κάνουν κάποια γρήγορα περάσματα χωρίς όμως να μου δώσουν κάποια καλή ευκαιρία για φωτογράφηση.

Τη δεύτερη ημέρα ακριβώς τη στιγμή που ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, ένας αρσενικός Πράσινος δρυοκολάπτης εμφανίστηκε και προσγειώθηκε σε ένα δέντρο ακριβώς μπροστά μου. Δεν ήταν πολύ κοντά και είχε αρκετή συννεφιά, αλλά κατάφερα να πάρω κάποιες αξιοπρεπείς φωτογραφίες από αυτό το όμορφο πουλί.

1 comment to Φωτογραφίζοντας ένα Πράσινο Δρυοκολάπτη