Λέσβος (2ο μέρος)

Το πρωί της Κυριακής μας βρήκε στην μικρή λίμνη κοντά στο χωριό Δάφια σε μια προσπάθεια να δούμε τη Νανοπουλάδα που είχε παρατηρηθεί εκεί. Δυστυχώς τη χάσαμε για λίγα λεπτά. Είδαμε μόνο τη Μικροπουλάδα της φωτογραφίας να τρέφεται αμέριμνη στα καλάμια.

Η υπόλοιπη μέρα κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με αρκετό τρέξιμο αλλά λίγες σχετικά νέες παρατηρήσεις μιας και επικεντρωθήκαμε στο να βρούμε τα πιο δύσκολα είδη που δεν είχαμε παρατηρήσει μέχρι τότε, χωρίς όμως επιτυχία. Το ευχάριστο ήταν πως ο φακός μου δούλεψε κανονικά και δεν παρουσίασε κάποιο άλλο πρόβλημα μέχρι το τέλος της εξόρμησης μετά και από ένα καλό καθάρισμα στις επαφές του. Συνολικά είδαμε λίγο περισσότερα από 120 διαφορετικά είδη μέσα σε 2 μέρες. Όχι και άσχημα.

Τη Δευτέρα μείναμε πάλι οι δυό μας με το Σάββα μιας και η υπόλοιπη παρέα έφυγε το προηγούμενο βράδυ. Μετά από άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα το πρωί για τη Νανοπουλάδα, αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στα μέρη που ξέραμε μέχρι τότε, με σκοπό να έχουμε μερικές καλές φωτογραφίες από τα σπάνια είδη που παρατηρούνται στο νησί. Έτσι επισκεφτήκαμε πάλι τη μονή Υψηλού, την Άγρα και το δάσος της Αχλαδερής. Κάναμε και μία τελευταία προσπάθεια για το Λευκόλαιμο Αϊδόνι αλλά πάλι χωρίς επιτυχία. Από τη μονή Υψηλού είναι και ο Αμμοπετρόκλης της φωτογραφίας.

Στην Άγρα συναντήσαμε αρκετά Σμυρνοτσίχλονα και είχαμε χρόνο για πολλές φωτογραφίες αλλά το σκληρό φως δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα. Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από το Σάββατο που ο χρόνος μας ήταν λιγότερος αλλά φως ήταν πιο κατάλληλο για φωτογραφία.

Τέλος στο δάσος της Αχλαδερής βρήκαμε και αυτό τον νεαρό Πευκοτσοπανάκο που δεν πρέπει να έχει πολλές μέρες που άφησε τη φωλιά του. Ήταν ο καλύτερος επίλογος μιας όμορφης εξόρμησης.

Αφήσαμε πίσω το νησί ελπίζοντας να μπορέσουμε να επαναλάβουμε το ταξίδι τον επόμενο χρόνο.

Comments are closed.