Περιμένοντας τη μετανάστευση

Αυτή η περίοδος του χρόνου είναι λίγο άχαρη. Ο Χειμώνας τελειώνει και έρχεται η Άνοιξη και φυσικά η Ανοιξιάτικη μετανάστευση. Τα περισσότερα χειμερινά είδη έχουν αρχίσει να φεύγουν Βόρεια ή να ανεβαίνουν στα ορεινά, ενώ τα ανοιξιάτικα είδη δεν έχουν ακόμα φανεί, τουλάχιστον σε ικανούς αριθμούς. Επιπλέον τον τελευταίο καιρό η δουλειά στο γραφείο αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα δεν μου άφησαν περιθώρια για κάποια αξιόλογη εξόρμηση. Το Σαββατοκύριακο πάντως έκανα μια βόλτα στο Πάρκο Α. Τρίτσης για να δω αν είχε αλλάξει κάτι από την προηγούμενη επίσκεψή μου πριν από 20 μέρες.
Οι πάπιες που είχαν επιλέξει το πάρκο για να ξεχειμωνιάσουν είχαν ήδη φύγει για το Βορά και τα πρώτα Σπιτοχελίδονα γυροπετούσαν στις λίμνες! Δυστυχώς είχα πάρει μαζί μου μόνο τον 500άρη φακό και μάλιστα χωρίς τρίποδο (δεν υπάρχει χώρος για τρίποδο στα πιο καλά φωτογραφικά σημεία του πάρκου). Έτσι μην περιμένετε φωτογραφίες από τα χελιδόνια σε πτήση…

Τα πουλιά στο πάρκο είχαν αρχίσει ήδη να φορούν το Ανοιξιάτικο τους “κοστούμι” όπως ο Κορμοράνος της φωτογραφίας που έχει ήδη πάρει το αναπαραγωγικό του φτέρωμα. Δείτε επίσης και το Νανοβουτηχτάρι της 2ης φωτογραφίας. Παρά το ότι κρατά ακόμα τα χειμερινά του χρώματα, το ράμφος του έχει γίνει σκούρο, δείγμα ότι η μεταμόρφωσή του έχει ήδη αρχίσει.

Σε λίγες μέρες το έλος του Σχοινιά θα ζωντανέψει για τα καλά, όπως και ο Υμηττός αλλά και πολλά άλλα μέρη στην Αθήνα από τα ανοιξιάτικα είδη που είτε θα είναι περαστικά είτε θα έρθουν για να φωλιάσουν εδώ. Επιπλέον υπάρχουν αρκετά σχέδια για εξορμήσεις σε αρκετά ενδιαφέροντα μέρη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ανεβάσω αρκετές όμορφες φωτογραφίες στους επόμενους μήνες.

Comments are closed.