Ο επίλογος της εξόρμησης στην Κερκίνη

Φύγαμε από τη λίμνη νωρίς το μεσημέρι. Αυτό γιατί ήθελα να κάνουμε μια στάση στη Θεσσαλονίκη στο δέλτα του Γαλλικού ποταμού. Εκεί είχαν παρατηρηθεί πριν λίγες μέρες Κηλιδοβούτι, Χειμωνοβουτηχτάρι και Κοκκινοβουτηχτάρι είδη που δεν είναι κοινά για την Ελλάδα και δεν τα είχα δει ακόμα. Όταν φτάσαμε στο Γαλλικό ποταμό είχα μόνο 1-1,5 ώρα καλό φως για να ψάξω το μέρος. Δυστυχώς το μόνο που κατάφερα να δω ήταν το Κηλιδοβούτι και αυτό ήταν πολύ μακριά για κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία. Είχαμε όμως την ευκαιρία να δούμε ένα αρσενικό Νανογέρακο να τρέφεται με κάτι που μάλλον ήταν Νεροκελάδα. Μείναμε στο σημείο λίγη ώρα και έβγαλα αρκετές φωτογραφίες καθώς δεν έμοιαζε να νοιάζεται για την παρουσία μας, βρισκόμασταν βέβαια σε κάποια απόσταση.

Λίγο πιο κάτω βρήκαμε ένα θηλυκό Θαλασσοπρίστη που ψάρευε κοντά στην ακτή. Το φως ήταν αρκετά λίγο πλέον και μόλις μας κατάλαβε βιάστηκε να απομακρυνθεί, αλλά πρόλαβα να βγάλω μερικές φωτογραφίες.

Λίγο πριν αφήσουμε την ακτή είδαμε έστω και από μακριά μια μεγάλη ομάδα από περίπου 15 Θαλασσοπρίστες. Ήταν αρκετά μακριά και φαίνονταν περισσότερο να παίζουν μεταξύ τους παρά να τρέφονται. Μείναμε στο σημείο και τους παρατηρούσαμε μέχρι που άρχισε να βραδιάζει και πλέον έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα…

Comments are closed.