Σαββατοκύριακο στην Κερκίνη (1η μέρα)

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επισκέφτηκα την Κερκίνη μετά από αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα έμεινα 3 μέρες μιας και έμεινα εκεί μέχρι τη Δευτέρα.
Στην Κερκίνη έχω πάει πολλές φορές στο παρελθόν και κάθε φορά έχει κάτι καινούργιο και διαφορετικό να σου προσφέρει. Αυτή τη φορά όταν φτάσαμε όλα ήταν σκεπασμένα από χιόνι. Η στάθμη του νερού ήταν κάπως ανεβασμένη για αυτή την εποχή και οι πάπιες ήταν αισθητά λιγότερες φέτος από ότι πέρυσι.

Επισκεφθήκαμε αρχικά την Δυτική όχθη της λίμνης. Οι Γερακίνες και τα Ξεφτέρια ήταν σχεδόν παντού. Εύκολα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει Πρασινοκέφαλες πάπιες, Κιρκίρια, Γκισάρια ακόμα και μερικές Βουκεφάλες, αλλά ήταν αρκετά μακρυά και ήταν αδύνατο να πλησιάσει κανείς σε απόσταση φωτογράφησης.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε να κινηθούμε στην δυτική όχθη του Στρυμόνα μέχρι το σημείο που τα νερά του χύνονται στη λίμνη. Εκεί υπήρχαν αρκετά παρυδάτια που τρέφονταν στα παγωμένα νερά ή ακόμα και στο χιόνι δίπλα στη λίμνη. Ένα μεγάλο κοπάδι από Χρυσοτσίχλονα μαζί με αρκετά Ψαρόνια και Τσιφτάδες τρεφόταν με σανό που οι βοσκοί είχαν αφήσει μέσα στο χιόνι για τους Νεροβούβαλους που ζουν δίπλα στη λίμνη.

Λίγο πριν βραδιάσει προλάβαμε μια βιαστική βόλτα στην άκρη της Ανατολικής όχθης της λίμνης και εκτός από αρκετά κοινά είδη από πάπιες (Πρασινοκέφαλες, Κιρκίρια, Γκισάρια, Χουλιαρόπαπιες και ελάχιστους Καπακλήδες) οι πιο αξιοσημείωτες παρατηρήσεις ήταν ένας ξεχασμένος από το καλοκαίρι Γελαδάρης και ένας Χειμωνόσπινος που τρεφόταν μέσα στο χιόνι μαζί με μερικούς Σπίνους.

Το βράδυ τακτοποιηθήκαμε στο Villa Belles, ένα συμπαθητικό ξενοδοχείο στο Ακριτοχώρι, που εκτός από καθαρά δωμάτια και καλό φαγητό, προσφέρει και εξαιρετική θέα στη λίμνη από ψηλά.

Comments are closed.