Τα Μουστακογλάρονα της Κερκίνης

Τον τελευταίο καιρό δεν είχα δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο. Η κατασκευή της ιστοσελίδας έκλεβε τις τελευταίες ελεύθερες ώρες μου. Έτσι είχα αφήσει στην άκρη τις φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στην λίμνη Κερκίνη πριν από περίπου ένα μήνα. Τώρα αρχίζω να τις ψάχνω, να τις ξεκαθαρίζω και να τις τακτοποιώ.

Στην Κερκίνη έχω πάει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και πάντα, ότι εποχή και αν πάω, βρίσκω κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Προσπαθώντας να επιλέξω ποιο ήταν το καλύτερο στιγμιότυπο από αυτή την επίσκεψη, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η παρατήρηση μιας μεγάλης ομάδας από Μουστακογλάρονα που προσπαθούσε να φωλιάσει σε κάποιο τμήμα της λίμνης. Τα αρσενικά κυνηγούσαν βατραχάκια και ψάρια στη λίμνη. Πετούσαν πάνω από το νερό ψάχνοντας για το υποψήφιο θήραμα και μόλις το έβλεπαν, με μια επιδέξια βουτιά το έπιαναν για να το μεταφέρουν στο θηλυκό, που περίμενε το «δωράκι».

Την περιοχή που είχαν επιλέξει την υπερασπίζονταν με πάθος από κάθε εισβολέα. Τα είδα να διώχνουν από Φαλαρίδες μέχρι τεράστιους για το δικό τους μέγεθος Σταχτοτσικνιάδες.

Ελπίζω να κατάφεραν να φτιάξουν με επιτυχία την αποικία τους φέτος, γιατί αργότερα έμαθα ότι δεν τα καταφέρνουν πάντα. Ελπίζω φέτος να ήταν η χρονιά τους.

Comments are closed.