Τα πουλιά της καραντίνας!

DEKAOXTORAΠέρασε πάνω από ένας χρόνος από την αρχή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του Covid-19. Μόλις πριν λίγες βδομάδες τα πράγματα άρχισαν να επανέρχονται σιγά σιγά στην κανονικότητα. Όλο αυτό το διάστημα, που είμασταν οι περισσότεροι μέσα στο σπίτι με ελάχιστες δυνατότητες για βόλτες έξω και καθόλου για ταξίδια, ακόμα και κοντινά, οι ευκαιρίες για φωτογραφία άγριας φύσης ήταν πραγματικά σχεδόν ανύπαρκτες. Βέβαια όλο και κάποιες μικρές ευκαιρίες υπήρχαν αν κάποιος προσπαθούσε λίγο παραπάνω. Η αυλή του σπιτιού, ένα κοντινό πάρκο, μια βόλτα στα όρια του επιτρεπτού, έδωσαν κάποιες ευκαιρίες. Αυτές είναι κάποιες (λίγες) φωτογραφίες από αυτές που βγήκαν στο διάστημα της καραντίνας.

Όπως αυτή η Δεκαοχτούρα που πλησιάσε τόσο κοντά στο μπαλκόνι του σπιτιού μου!

Ή όπως αυτό το Μαυροκιρκίνεζο που πήρε ένα μεζεδάκι στο δρόμο από Αφρική για Βόρεια Ευρώπη.

Ή όπως αυτός ο περαστικός από τα Σπάτα Λιβαδόκιρκος.

Στο μεταξύ εμείς μπορεί να περνούσαμε τον καιρό μας στο σπίτι, αλλά η φύση ετοιμαζόταν για την επόμενη γενιά. Εδώ μια Ελατοπαπαδίτσα που κουβαλά υλικό για τη φωλιά της (από μια βόλτα στην Πάρνηθα).

Ένας νεοσσός Βαλτόπαπιας από μια βιαστική βόλτα στο Σχοινιά.

Και τέλος ένας νεαρός Νανόμπουφος που γεννήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στα Σπάτα.

Μην ξεχνάτε ότι κάνοντας click πάνω στις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος μαζί με τα στοιχεία της λήψης.

Comments are closed.