Έβρος

Φέτος είπα να κλείσω το Χειμώνα με μια καλή φωτογραφική εξόρμηση στο Δέλτα του Έβρου. Η εξόρμηση αποδείχθηκε αρκετά επεισοδιακή αφού αναγκαστήκαμε να την αναβάλουμε για 2 εβδομάδες εξ’ αιτίας των μεγάλων πλημυρών που έπληξαν την περιοχή ακριβώς την περίοδο που είχαμε προγραμματίσει την επίσκεψη.

Τελικά βρέθηκα στον Έβρο με το Γιώργο και το Μιχάλη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Χειμώνα και μόνο για δύο μέρες αντί για τρείς που είχαμε αρχικά προγραμματίσει. Κάποιες ακόμα μικροατυχίες μας ανάγκασαν να μην ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε να επισκευτούμε ολόκληρο το δέλτα, αλλά να περιοριστούμε μόνο στο δυτικό κομάτι του. Παρ’ όλα αυτά η εξόρμηση ήταν μεγάλη επιτυχία αφού είδαμε για πρώτη φορά από τόσο κοντά το μοναδικό κοπάδι Νανόχηνες της Ευρώπης! Παρά το ότι όλοι φυσικά είχαμε επισκευτεί αρκετές φορές το δέλτα Χειμώνα, ήταν η πρώτη φορά που σταθήκαμε τόσο τυχεροί.

Η επίσκεψη είχε και άλλες όμορφες στιγμές όπως όταν δύο από τους τρείς συνολικά Θαλασσαετούς που συναντήσαμε, πέρασαν ακριβώς από πάνω μας σε μικρό ύψος δίνοντας μας μια καλή ευκαιρία για όμορφες φωτογραφίες.

Επίσης είδαμε και φωτογραφήσαμε αρκετούς Θυελόγλαρους να τρέφονται με σωλήνες. Έπιαναν τα όστρακα και τα πετούσαν από αρκετό ύψος με σκοπό να μπορέσουν να τα ανοίξουν πιο εύκολα και να φάνε το μαλακό εσωτερικό τους.

Τέλος ειδική αναφορά πρέπει να κάνω και για το εξαιρετικό hide για μικρόπουλα που έχει κατασκευάσει ο φορέας διαχείρησης στο Δάσος της Δαδίας. Ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος και έτσι μείναμε μόνο μια ώρα εκεί, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα είδαμε και φωτογραφήσαμε αρκετά είδη όπως Καλόγερους, Ελατοπαπαδίτσες, Καστανοπαπαδίτσες, Κοτσύφια αλλά και ένα αρκετά δύσκολο να παρατηρηθεί και να φωτογραφηθεί στην περιοχή Χειμωνόσπινο. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην περιοχή μην πάτε μόνο στην γνωστή ταϊστρα των γυπών αλλά αξίζει να περάσετε μια βόλτα και από αυτό το εξαιρετικό hide.
Μην ξεχνάτε ότι κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα στοιχεία της λήψης, αλλά και να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Comments are closed.