Εξόρμηση στην Κερκίνη

Πέρασαν ήδη αρκετές μέρες από την Χειμωνιάτικη εξόρμησή μου στην Κερκίνη μαζί με το Γιώργο και το Μιχάλη. Φέτος η στάθμη του νερού ήταν πιο χαμηλά από άλλες χρονιές και σαν αποτέλεσμα τα παπιά που διαχειμάζουν εκεί ήταν σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Παρ’ όλα αυτά με λίγη προσπάθεια και τύχη κατάφερα να πάρω μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες όπως αυτό το Φερεντίνι που τρεφόταν κοντά στην ακτή αδιαφορώντας για την ύπαρξή μου.

Οι Αργυροπελεκάνοι ήταν φυσικά παντού και είχαν ήδη παρει το εντυπωσιακό αναπαραγωγικό τους φτέρωμα. Επισκεφτήκαμε και το αγαπημένο μας μέρος για Δρυοκολάπτες παρά τις πληροφορίες ότι δεν παρουσιάζει καθόλου ενδιαφέρον φέτος. Μετά από πέντε Πευκοδρυοκολάπτες, τρεις Πράσινους και τον θηλυκό Σταχτή της φωτογραφίας, είναι φανερό ότι οι πληροφορίες ήταν λάθος. Απλά χρειάζεται λίγο προσεκτικό ψάξιμο και υπομονή για να έχεις αποτέλεσμα με τέτοια είδη.

Ο Φορέας Διαχείρισης κυκλοφόρησε και ένα εξαιρετικό οδηγό για την λίμνη που περιέχει την ιστορία του υγρότοπου, πληροφορίες για την άγρια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, τα προβλήματα που υπάρχουν για τη διατήρηση της και ένα σωρό ακόμα χρήσιμες πληροφορίες αλλά και πολλές εξαιρετικές φωτογραφίες. Διανέμεται δωρεάν και αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Φορέα στο χωριό Κερκίνη, να τον προμηθευτεί και να τον διαβάσει ολόκληρο! Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια που πραγματικά με εντυπωσίασε.

Comments are closed.