Στόχος οι Μουστακαλήδες!

Ο Μουστακαλής (Panurus biarmicus) είναι από τα πιο αγαπημένα μου είδη πουλιών. Συνήθως βρίσκονται σε βάλτους με εκτεταμένους καλαμιώνες και η πιο κατάλληλη περίοδος για να τους δει κανείς είναι το Χειμώνα. Τότε είναι που σχηματίζουν μεγάλες και θορυβώδεις ομάδες που μετακινούνται και τρέφονται μαζί στα καλάμια.

Έτσι όταν ο Μιχάλης και ο Γιώργος πρότειναν να επισκεφτούμε τη Λάμια για να τους φωτογραφήσουμε συμφώνησα αμέσως. Η Λάμια είναι ένας βαλτότοπος που βρίσκεται κοντά στην δυτική ακτή της Πελοποννήσου και είναι το Νοτιότερο σημείο στην Ελλάδα που μπορείς με σχετική ευκολία να παρατηρήσεις αυτό το είδος.
Περάσαμε μια ολόκληρη μέρα στη Λάμια και στο γειτονικό υγρότοπο της Στροφυλιάς. Ο Felix, φίλος που επίσης ασχολείται με τη φωτογραφία άγριας φύσης μας συνάντησε εκεί και ενώθηκε με την παρέα μας. Τελικά καταφέραμε να βρούμε και να φωτογραφήσουμε μερικούς Μουστακαλήδες, αν και τελικά ήταν πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε. Οι τρείς Στικταετοί που επίσης συναντήσαμε ήταν ένα επιπλέον μπόνους :-). Είδαμε επίσης μερικούς Ερωδιούς και λίγα παρυδάτια αλλά αφού ο χρόνος ήταν περιορισμένος και είχαμε εστιάσει περισσότερο στους Μουστακαλήδες, δεν αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να φωτογραφήσουμε αυτά τα είδη.

Η επόμενη εξόρμησή μας κανονίστηκε για τα Βαρδούσια σε λίγες μόνο μέρες. Περισσότερα για αυτήν στο επόμενο άρθρο.

Comments are closed.