Μεσολόγγι

Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο άρθρο και ο λόγος δεν ήταν μόνο η πολύ δουλειά αλλά και κάποιες εξορμήσεις και οι γιορτές που δεν άφησαν καθόλου χρόνο για να ενημερώσω το site.
Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την εξόρμηση στο Μεσολόγγι. Το Μεσολόγγι με τις αλυκές, τη λιμνοθάλασσα, αλλά και τις εκβολές του Αχελώου που είναι κοντά, είναι από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της Δυτικής Ελλάδας. Το Χειμώνα συγκεντρώνει ένα μεγάλο πλήθος από υδρόβια κυρίως πουλιά που ξεχειμωνιάζουν εκεί.

Δυστυχώς όταν πήγαμε και παρά το ότι ο καιρός δεν ήταν τόσο κακός, τόσο στις αλυκές όσο και στη λιμνοθάλασσα το νερό ήταν για κάποιο λόγο πολύ λίγο. Έτσι οι φωτογραφικές ευκαιρίες ήταν σχετικά λίγες. Παρά το ότι έχω πάει πολλές φορές εκεί, ήταν η πρώτη φορά που έφυγα με τόσο λίγες φωτογραφίες.

Οι πιο αξιόλογες παρατηρήσεις μας ήταν ένας Ήταυρος, 5 νεαροί Τσίφτες, και λίγοι Πελαργοί που είδαμε από αρκετά μακριά. Τα παρυδάτια είδη ελάχιστα. Ακόμα και οι Καρατζάδες που βρίσκονται πάντα εκεί δεν μας έδωσαν κάποια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες και περιοριστήκαμε σε μερικά Χειμωνογλάρονα που φάνηκαν πιο συνεργάσιμα.

Προς το τέλος της μέρας ένας Κορμοράνος σε κόντρα φως μας έδωσε την ευκαιρία να αποθανατίσουμε τη σιλουέτα του με φόντο τα ήρεμα νερά.

Comments are closed.