Προσθέτοντας φόντο με το Adobe Photoshop

Πολλές φορές τυχαίνει να ετοιμαζόμαστε να φωτογραφίσουμε ένα πουλί και ακριβώς τη στιγμή του “κλικ” εκείνο φεύγει και μόλις που προλαβαίνουμε να το αποθανατίσουμε εν πτήση στην άκρη του καρέ. Επίσης αρκετές φορές όταν φωτογραφίζουμε ένα πουλί σε πτήση, το καλύτερο μας καρέ είναι κάποιο στο οποίο το θέμα βρίσκεται στην άκρη του καρέ λίγο πριν “χτυπήσει” στην δεξιά ή την αριστερή άκρη του κάδρου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσουμε λίγο χώρο στο καρέ μας ώστε να σώσουμε μια προβληματική λήψη και να έχουμε μια πιο ευχάριστη στο μάτι σύνθεση. Εδώ θα δούμε τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο μέσω του Photoshop. Η λύση αυτή δουλεύει καλύτερα όταν το θέμα μας βρίσκεται σε ομοιόμορφο φόντο (π.χ. ουρανός) και υποστηρίζεται σε εκδόσεις του Photoshop από την CS4 και μεταγενέστερες.
* Αρχικά ανοίγουμε την φωτογραφία στο Photoshop.

* Από το menu επιλέγουμε “Layer->New->Layer via Copy”.
* Επιλέγουμε “View->Zoom Out” όσο χρειαστεί ώστε να δημιουργηθεί αρκετός κενός χώρος γύρω από τη φωτογραφία.
* Επιλέγουμε “Edit-> Content-Aware Scale”. Θα δούμε ότι γύρω από τη φωτογραφία εμφανίζεται ένα περίγραμμα με μικρά τετράγωνα σημαδάκια στις γωνίες και στη μέση κάθε πλευράς της φωτογραφίας.

* Κάνουμε Αριστερό κλικ στο σημάδι που βρίσκεται στην πλευρά προς την οποία θέλουμε να μετακινήσουμε το θέμα μας και χωρίς να αφήσουμε το κουμπί, “τραβάμε” το σημάδι και βλέπουμε ότι και το θέμα μας μετακινείται αντίστοιχα μέσα στο καρέ. Όταν φέρουμε το θέμα στο επιθυμητό σημείο αφήνουμε το κουμπί και με “Enter” ολοκληρώνουμε τη διαδικασία μετακίνησης.

* Επιλέγουμε από το menu “Layer->Flatten Image” και είμαστε έτοιμοι.
Η φωτογραφία μας είναι έτοιμη για αποθήκευση!

Comments are closed.