Σε κάποια παραλία της Εύβοιας

Το καλοκαίρι έχει μπει πλέον για τα καλά και καθώς οι διακοπές πλησιάζουν, οι εξορμήσεις είναι περισσότερο για μπάνιο στη θάλασσα παρά για φωτογραφίες. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκα σε κάποια παραλία της Ανατολικής Εύβοιας. Η παραλία δεν είχε ούτε 200 μέτρα μήκος και βρισκόταν ανάμεσα σε δύο βραχώδεις ορθοπλαγιές. Ο κόσμος όμως ήταν αρκετός (κάποια στιγμή οι σκηνές ξεπέρασαν τις 100).

Τυχαία επιλέξαμε να καθίσουμε στην δεξιά πλευρά της παραλίας και σε λίγο είδα με έκπληξη ότι παρά την πολυκοσμία, η δεξιά ορθοπλαγιά φιλοξενούσε μια αποικία Βραχοχελίδονα και η αριστερή μια αποικία Βουνοσταχτάρες. Ευτυχώς είχα μαζί μου τον 300άρη φακό και έβγαλα μερικές φωτογραφίες από τα Βραχοχελίδονα μιας και δεν είναι τόσο συνηθισμένο θέαμα.
Υπήρχαν μερικές φωλιές λίγα μέτρα πάνω από τον κόσμο και τα νεαρά είχαν ήδη μεγαλώσει αρκετά και είχαν αρχίσει τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις. Μάλιστα κάποια είχαν και τις πρώτες επιτυχίες όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Τα ενήλικα πουλιά κατέβαιναν συχνά στην παραλία για κάποιο έντομο, ή σταματούσαν για λίγο στη βραχώδη πλαγιά για να ξεκουραστούν και να φροντίσουν το φτέρωμά τους αρκετά κοντά στο σημείο που καθόμασταν.

Ένα Βραχοκιρκίνεζο συχνά προσπαθούσε να αρπάξει κάποιο νεαρό, αλλά όλες οι επιθέσεις έληγαν άδοξα καθώς πάνω από 10 ενήλικα το καταδίωκαν κάθε φορά μακριά από την αποικία.

Comments are closed.