Τα τελευταία νέα από το Λουτρό Σπάτων

Τον τελευταίο καιρό οι αριθμοί των πουλιών στο Λουτρό των Σπάτων έχουν αυξηθεί θεαματικά. πριν λίγες μέρες ένα μεγάλο κοπάδι με πάνω από 400 Σαρσέλες σταμάτησε στη λίμνη για 1-2 μέρες πριν συνεχίσει το ταξίδι του για Βόρεια. Η σχετική φωτογραφία δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος από τα παπιά σε κάποια από τις πολλές πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Τις τελευταίες μέρες την παράσταση κλέβει μια μεγάλη ομάδα από 100-130 Χαλκόκοτες που βρίσκονται αυτό τον καιρό στην περιοχή του Λουτρού και τρέφονται στις όχθες της λίμνης και τα γύρω πλημμυρισμένα χωράφια χωρίς να πολυενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία.

Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα είδη σε μικρότερους αριθμούς, όπως και αρκετά αρπακτικά σαν τον θηλυκό Καλαμόκιρκο της φωτογραφίας που κυνηγά στους καλαμιώνες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το νερό.

Οι πιο αξιόλογες παρατηρήσεις τον τελευταίο καιρό είναι η τουλάχιστον μία Μικροπουλάδα και ένα Διπλομπεκάτσινο. Ομολολώ ότι φέτος ο Λουτρός έχει κλέψει την παράσταση και έχω παραμελήσει λίγο τις άλλες περιοχές στην Αττική. Τις επόμενες μέρες όμως θα προσπαθήσω να επισκεφθώ το Σχοινιά και τον Υμηττό.

Comments are closed.