Στραβολαίμης στο Σχοινιά!

Πριν λίγες μέρες έκανα μια σύντομη επίσκεψη στο Σχοινιά. Ο στόχος μου ήταν πρώτα να δω αν ο Κούκος που έβλεπα μέχρι τις 22/11 ήταν ακόμα εκεί και μετά μήπως κατάφερνα να φωτογραφίσω τον Στικταετό που κάθε χρόνο ξεχειμωνιάζει στο έλος. Ο διαθέσιμος χρόνος ήταν λίγος για κάτι περισσότερο. Δυστυχώς απέτυχα και στα δύο. Ο Κούκος δεν ήταν στα γνωστά του λημέρια και ο Στικταετός έκανε κάποια περάσματα αλλά ήταν πολύ μακριά για κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία.

Αποζημιώθηκα όμως μιας και στο ίδιο σημείο που μέχρι πριν λίγες μέρες έβλεπα τον Κούκο, είδα ένα Στραβολαίμη! Ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησα αυτό το είδος και μάλιστα από αρκετά κοντά και για αρκετή ώρα. Αυτή την εποχή κανονικά έχουν μεταναστεύσει στην Αφρική και μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός μένει να ξεχειμωνιάσει στην Ελλάδα. Ίσως ο καλός καιρός που έχουμε ακόμα στην Αθήνα να βοήθησε ώστε
αυτός εδώ να αποφασίσει να ξεχειμωνιάσει στα χωράφια δίπλα στο έλος. Αν και αρχικά παρέμενε πεισματικά μέσα στα πυκνά κλαδιά ενός κομμένου δέντρου, κάποια στιγμή βγήκε λίγο ψηλότερα και έδωσε μερικά όμορφα καρέ.

Comments are closed.