Η Εκστρατεία της Πουπουλόπαπιας

Πέρασαν ήδη 2 μήνες από την προηγούμενη επίσκεψη στο Δέλτα του Αξιού και ο Οδυσσέας ξαναχτύπησε!
Αυτή τη φορά ανακάλυψε μια νεαρή Πουπουλόπαπια που φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει ένα πολύ μακρύ ταξίδι νότια και να βρεθεί στα μέρη μας. Το είδος είναι πολύ σπάνιο για την Ελλάδα και αποφάσισα να μην χάσω την ευκαιρία να την δω από κοντά. Γρήγορα μια μικρή ομάδα μαζεύτηκε και έτσι το προηγούμενο Σάββατο μαζί με το Νίκο, τον Γεράσιμο και τον Χρήστο, ξεκινήσαμε πολύ πρωί για το ταξίδι των 500χλμ.
Η παρέα ήταν καλή και ο χρόνος πέρασε γρήγορα, έτσι φτάσαμε στην παραλία του Αξιού πριν τις 11.
Σύντομα μια νεαρή Αετογερακίνα μαζί με δύο Γερακίνες, ένα Πετρίτη και ένα Καλαμόκιρκο βρέθηκαν να κάνουν βόλτες από πάνω μας ενθουσιάζοντας την ομάδα και χαρίζοντας μας μερικά εύκολα και όμορφα καρέ.

Στο δρόμο για το σημείο που βρισκόταν η Πουπουλόπαπια, σταματήσαμε αρκετές φορές για να κοιτάξουμε τις αρκετές Τουρλίδες που βρίσκονταν στην περιοχή. Ποτέ δεν ξέρεις από που θα ξεφυτρώσει μια Λεπτομύτα 🙂 Πάντως το Σάββατο δεν βρήκαμε κάποια.
Στο σημείο που βρισκόταν η Πουπουλόπαπια βρήκαμε τον Οδυσσέα και τον Σάββα και σύντομα η παρέα μεγάλωσε και άλλο. Η πάπια ήταν ήρεμη και τρεφόταν με στρείδια σε κάποια βραχάκια κοντά στην ακτή. Η παρουσία μας δεν φάνηκε να την ενοχλεί και έτσι αφού βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες, κάναμε μια ακόμα μεγάλη βόλτα στο “ΓΑΛΑ”. Άλλωστε δεν ήταν για να μείνουμε πολύ στο σημείο εκείνο γιατί υπήρχαν εκατοντάδες κουνούπια που έκαναν τη ζωή μας πολύ δύσκολη.

Ο ήλιος είχε αρχίσει ήδη να χαμηλώνει στον ορίζοντα και το φως γινόταν όλο και καλύτερο για φωτογραφία.

Λαγγόνες, Αργυροπελεκάνοι, Αργυροπούλια, Χαλικοκυλιστές, Χουλιαρομύτες, ένα Λαμπροβούτι και αρκετά ακόμα είδη μας έδωσαν αρκετά καλές φωτογραφίες.

Ήταν αργά το απόγευμα όταν πήραμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Η βόλτα στο “ΓΑΛΑ” ήταν πολύ ενδιαφέρουσα όπως πάντα και ο χρόνος δυστυχώς λίγος. Ποιός ξέρει πόσο χρόνο θα πάρει στον Οδυσσέα να ανακαλύψει το επόμενο σπάνιο είδος και θα μας ξανανεβάσει πάλι στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσει!

ΥΓ. Με κλικ στις φωτογραφίες τις βλέπετε καλύτερα και μαζί με τα στοιχεία της λήψης.

4 comments to Η Εκστρατεία της Πουπουλόπαπιας

  • Λίλα Κάρτα

    Μπράβο Πέτρο, πολύ ωραίες φωτογραφίες!Πάντα τέτοια να μας χαρίζει ο Οδυσσέας!

  • petros

    Ευχαριστώ πολύ Λίλα. Να είμαστε καλά να μας ξανανεβάσει ο Οδυσσέας 🙂

  • Τι φακό χρησιμοποίησες; Οι φωτογραφίες είναι πολύ καθαρές. Ευχαριστώ.

  • petros

    Χρησιμοποίησα τον Canon EF 500 f/4L IS που πραγματικά είναι πολύ καλός φακός.